Yumurtlama bozukluğu tedavisi Options
Yumurtlama bozukluğu tedavisi Options
Blog Article
Çeşitli faktörler regular hormonal fonksiyonlarda ve menstruasyonda değişikliğe neden olabilir, bunlara aşağıdakiler dahildir:
Adet gecikmesi, hamilelik belirtilerinin belirgin bir işaretidir, ancak bazı kadınlar gebeliğin (hamileliğin) ilk haftalarında adet dönemlerinin typical zamanında olmasına rağGentlemen belirli hamilelik belirtileri yaşayabilirler.
Yumurtlama bozukluğu teşhisi genellikle hastanın tıbbi hikayesinin alınması, genital muayenenin yapılması sonucu koyulur. Hastalar doktora genellikle yumurtlama olmamasının belirtileri ortaya çıkınca başvurur.
Observe combined with the online video down below to check out how to set up our web site as a web application on your own home display. Not: This characteristic is probably not out there in a few browsers.
Aşırı vajinal akıntı: Yumurtlama döneminde, serviksin ürettiği mukus akıntısı artar ve bu akıntı daha şeffaf ve kaygan hale gelir.
Bu belirtileri doğru bir şekilde değerlendirmek, kadınların yumurtlama zamanını anlamalarına ve dolayısıyla gebelik şanslarını artırmalarına propertyımcı olabilir.
Yumurtlama sonrasında tekrar artan hormonlar bu lekelenme tarzı kanamanın artmasını ve uzamasını engeller. Ayırıcı tanı hastanın muayene bulgularının typical olması ile konur.
Bu konuda deneyimleyen biri olarak, yaşadvertığım belirtileri ve sürecin nasıl geliştiğini merak ediyorum. Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Bu kanama bazen lekelenmeler, bazen damlalar şeklinde Polycystic Ovary Syndrome olur, kimi zaman ise aşırı yoğun kanama olabilir. Yumurtlama olmadan yaşanan kanamaların genellikle kadının ordinary adetine göre miktarı, kanama şekli de değişkenlik göstermektedir. Fakat nadiren de olsa bu kanama tam zamanında ve normal miktarda da olabilir. Böyle olunca da kadın yumurtlama olup olmadığını fark etmez ya da typical bir adet kanamasından ayırt edemez. Yani her zaman fark edilemeyebilir.
Eğer yumurtalık çatlaması ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız, bir uzmana danışmak en doğru yaklaşım olacaktır. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek ve stresi yönetmek, yumurtalık sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.
Ancak orta yaşlı kadınlarda da zaman zaman görülebilir, adet kanamaları çok düzenli seyreden kadınlarda ise yılda one ya da en fazla 2 kez meydana gelebilir. Kimi zaman da kadının yaşadığı aşırı stres, aşırı yorgunluk gibi sorunlar yumurtlama olmadan kanama olmasına sebep olabilir.
Yumurta çatlaması ile birlikte kadıları daha kolay ve hızlı kaldığı bilinmektedir. Ancak yumurta çatlamasının meydana gelmesinin ardından yumurta sadece 24 saat canlı kalır.
Unutulmamalıdır ki bitkilerde hangi maddenin ne kadar bulunduğunun bir typicalı yoktur ve infertilite PCOS gibi hassas bir konuda dışarıdan bu şekilde alınacak maddeler çAlright zararlı olabilir. Bu tür bitki, ot, çay vb. uygulamalardan kesinlike uzak durulması gerekir.
En belirgin olan belirtiler arasında kasık ağrısı, akıntı artworkışı, meme hassasiyeti ve bazı durumlarda hafif kanama yer alır. Kasık ağrısı, genellikle yumurtanın olgunlaşması ve yumurtalıktan salınması sırasında hissedilirken, akıntı PCOS artışı da hormonal değişikliklerle ilişkilidir.